top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStralendLeven by Valerie

VERTRAGEN
He Lieve allemaal,


Wanneer we in een situatie komen die veel weerstand op roept, of waarin we gaan handelen vanuit angst, dan is het tijd om te vertragen.

Elke weerstand, elke pijn (zoals angst) is een uitnodiging om halt te houden.

Het vraagt dan tijd om gewaar te worden van wat je voelt. Welke emotie is er bij die angst, die pijn? Welk gevoel ontstaat er bij die weerstand?

De weerstand is er omdat we bepaalde overtuigingen hebben die ontspruiten vanuit bepaalde gedachten en die weer andere gedachten doen ontstaan.

IK merk dat heel de Corona situatie mij heel fel raakt. Ik heb namelijke een slechte nacht gehad. Maar niet omdat ik ongerust ben over deze crisis maar eerder door de manier waarop ik alle reacties en informatie bij mij heb laten binnen komen de laatste 2 dagen.

Ik neem de situatie heel serieus en met 4 schoolgaande kinderen ben je niet enkel verantwoordelijk voor jezelf maar ook je gezin, je naasten, je buren en je vrienden, de hele wereld zou ik bijna willen zeggen.

Maar buiten dat ik vind dat ik mij dien te houden aan de opgedragen maatregelen, toch voel ik dat we meer mogen doen dan enkel te denken dat we even 3,4 of 5 weken in Lockdown gaan en dat het dan wel overgewaaid zal zijn.

Mijn onrustige nacht brengt mij veel weerstand en ik heb de laatste jaren geleerd van iets met die weerstand te doen. Nee, niet mijne kop in het zand te steken en dan gewoon door, het negeren en doen alsof er niks is en hopen dat het voorbij waait.

Ik ben al jaren bezig om via yoga en meditatie mijn bewustwording te vergroten en dat maakt dat ik dingen ook heel anders oppik, dat ik bij mezelf ontdekt hebt dat ik heel gevoelig ben en ook wel verder kijk en niet gewoon de dingen afvink.

Ik moet het zeggen want het ligt zo op mijn maag. Er is meer aan de hand dan een virus die zich wereldwijd verspreidt!!

Dit is in mijn ogen en naar mijn gevoel niet alleen een crisis van een virus dat ons mega gaat platleggen. Dit is meer dan een wake up call.

Dit is een een grote spiegel die zich voor ons neerplant. “Kijk naar uzelf” “Kijk verder”

“Waar ben je mee bezig?”

We leven al jaren in een gehaast systeem en we doen maar gewoon door. We blijven rond dolen op het levensrad!!!!

Meer en meer mensen vallen de laatste jaren uit, burn-out, depressie, mega ongelukkig, zoekende naar wie ze zijn, met alle gevolgen van dien.

De maatregelen die worden opgelegd zijn externe maatregelen.

En intern, wat doe jij?

Het universum geeft waar je om vraagt. En ja we zijn allemaal verantwoordelijk voor deze toestand en hoe dit verder evolueert.

En toch is er de houding ook weer, het overkomt mij en dan slaagt ons brein aan en viert ons ego hoog tij. Angst, paniek en we zijn vertrokken. Egoïstische handelen, hamsteren en ieder voor zich?

Het gaat verder dan dat… de mens blijft leven in de illusie in een buitenwereld.

Hij wilt de signalen niet zien dat we niet heel de tijd “Aan”moeten staan. Dat we niet ons leven mogen laten domineren door wat andere zeggen of doen, door alle prikkels die je binnenlaat, dat je niet hoeft te zijn als anderen.

We “mogen “ echt wel kiezen. We kunnen echt wel kiezen.

Eer je daartoe komt moet je jezelf in vraag stellen. Zelfreflectie doen en werken aan een groter en dieper bewustzijn. Een bewustzijn dat ontstaan vanuit je hart niet van uit je hoofd.

Maar daarvoor mijn lieve vrienden, moeten we niet alleen handelen vanuit de buitenwereld. Niet dat handen wassen en een hogere mate van hygiene niet belangrijk zijn.Maar angst en paniek die helpen ons niet verder. Die egoïstische mentaliteit die blokkeert ons en zuigt ons in de negatieve spiraal.

Nee, we mogen vanuit ons ziel handelen en ons hart open om positief te blijven, nog meer liefde toe te laten, nog meer bewuster te zijn en in te zien dat ja dit een STOP teken is die ons uitnodigt om een ander mindset aan te kweken want ik geloof dat pijn bestreden wordt met liefde en met positieve vibes en niet met oordeel, angst en paniek.

Liefde komt van van binnen niet vanuit het ego!!!!

En geloof me iedereen heeft dit in zich.

Ik heb besloten om mijn positieve energie te verhogen en nog meer de stilte op te zoeken door yoga en meditatie.

Dit kan jij ook doen.

Maar uiteraard zijn er ook veel anderen manieren om te vertragen.

Trek de natuur in.

Geef voorrang aan een gesprek met je geliefden, vrienden, familie,… in plaats van nog meer op schermen te zitten.

Wees creatief in je tijdsindeling.

Neem een boek vast dat je al lang wilde lezen.

Maak verbinding met jezelf en met anderen.

Heb je interesse in meer?

In mijn boek”Stralend Leven” dat ik 3 weken geleden lanceerde, vertel ik je meer hoe je jouw stilte kan vinden en werken aan een dieper bewustzijn.

Stuur mij gerust een bericht en ik reserveer voor jou een exemplaar.

Lieve groet

Valerie

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

MAGIE

bottom of page